23948sdkhjf

Verftstiltak for 650 millioner kroner

Regjeringen avslører nye tiltak, som skal holde liv i ordrebøkene til pressede verft.
Tirsdag var Monica Mæland på besøk på Kleven Verft i Ulsteinvik, og under besøket presenterte hun flere nye tiltak fra regjeringen for å øke ordremengden og hjelpe norske verft, som i dag er i en presset situasjon

– Vi har besluttet å iverksette noen ekstra tiltak fordi vi ser at verfts- og leverandørindustrien har ordrebøkene fulle ut 2016, men har en utfordring etter det, sier Mæland til E24.

Ifølge maritimt-forum.no er dette noen av tiltakene:

• 320 millioner til vedlikehold i Sjøforsvaret
• Styrking av nettolønnsordningen
• Økte midler til forskning og utvikling av miljøteknologi
• Økte bevilgninger til vedlikehold og oppgradering av forskningsfartøyer
• Vrakpantordning

Maritimt Forum hilser tiltakene velkommen

Daglig leder i Maritimt Forum, Tord Dale mener det er mange gode tiltak i pakken

– Vrakpantordningen gjør at vi får skiftet ut en del gamle og forurensende skip med moderne skip med lavutslippsteknologi. Det vil forhåpentlig vis skape nybyggingsaktivitet ved verftene, samtidig som vi gjør sjøtransporten ennå mer miljøvennlig sier Tord Dale, daglig leder i Maritimt Forum.

Regjeringen vil også styrke nettolønnsordningen, og lover mer penger til utvikling av miljøteknologi

– Vårt budskap har vært at vi trenger noe drahjelp gjennom en bølgedal for å beholde kompetanse til oppturen kommer igjen. Vi er blant de beste i verden på å bygge avanserte skip, og vinner mot lavkostnadsland på kompetanse. Maritimt Forums budskap er at det er en kompetanse vi ikke har råd til å miste. Vi opplever at tiltakene regjeringen nå kommer med nettopp er rettet inn mot å beholde og utvikle kompetansen sier Dale til maritimt-forum.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078