23948sdkhjf

Konkurssaken mot Bergen Group Hanøytangen utsatt

Nordhordland tingrett utsetter konkursforhandlingene i tre uker.
I siste måned begjærte Radøy Gruppen Bergen Group Hanøytangen konkurs på grunn av manglende betaling av 4,5 millioner kroner i forbindelse med klassingen av riggen Borgland Dolphin.

Konkurssaken skulle ha vært behandlet i Nordhordaland tingrett i går, men Bergen Group Hanøytangen ba om mer tid til å betale det de skylder, og det sa tingretten ja til. Det skriver Maritime.no.

Radøygruppens advokat Torkel Hope forkynte at Radøygruppen motsatte seg dette.

– Hvis dagens konsernledelse i Bergen Group hadde vært der i februar, da riggen forlot Hanøytangen, tror jeg ikke vi hadde sittet her i dag. I begynnelsen hadde vi ikke den konstruktive dialogen med konsernledelsen som vi har nå. Likevel mener vi at det vil være betryggende at en bostyrer overtar den videre del av denne prosessen, sa Hope ifølge Maritime.no.

Øyvind Risnes, Bergen Groups konserndirektør for organisasjon og samfunnskontakt, har tidligere uttalt at Bergen Group Hanøytangens betalingsproblemer skyldes at selskapet ikke har fått oppgjør av Fred. Olsen Energy for klassingen av Borgland Dolphin. Fred. Olsen Energy skal ifølge Bergen Group skylde dem 190 millioner kroner.

Fred. Olsen Energys finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe har tidligere uttalt at selskapet ikke mener å være i brudd med kontrakten med Bergen Group Hanøytangen.

Men i går sa Bergen Groups advokat Rune Ulriksen Steinsland at han mente dette skulle komme på plass i løpet av fire uker, skriver Maritime.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095