23948sdkhjf

Westcon planlegger industripark i Florø

Westcon Yards i Florø inviterer virksomheter til å etablere seg i en planlagt maritim industripark.
Ved å satse på en industripark i utfordrende tider, ønsker Westcon å skape et innovativt miljø som kan komme frem til de kostnadseffektive løsningene som markedet trenger, skriver selskapet i en pressemelding.

Westcon, Fram Flora, Maritim Foreining Sogn og Fjordane og Deloitte har gått sammen for å utarbeide planer og tiltak som skal sikre en fremtidsrettet maritim industripark ved verftet i Florø. Statoil er med å finansiere prosjektet gjennom PetroFlora-avtalen.

- Westcon ønsker å bidra til økt verdiskaping i fylket ved å skape et maritimt kompetansemiljø der deltakerne jobber i samme retning, sier plassjef Mikael Johansen ved Westcon Yards i Florø.

Johansen trekker frem fordeler for virksomheter som vil delta i industriparken. Westcon kan tilby et profesjonelt miljø med gode kontakter der deltakerne får tilgang til kompetansen som er tilgjengelig på verftet.

- Vi har for eksempel tidligere bistått andre selskap med godkjenninger og sertifiseringer, sier Johansen, og legger til:

- Bedriftene kan redusere kostnader ved å benytte felles støttefunksjoner som kantine og IT-relaterte tjenester. Virksomhetene i den planlagte industriparken vil ikke minst få tilgang til ekstra lagerkapasitet og kai med løftekapasitet. Virksomhetene vil også komme tettere på den etablerte kundebasen til Westcon og de kan redusere kostnader ved å benytte samme utstyr, verktøy og maskiner.

Øke den samlede konkurransekraften

Westcon ser flere fordeler om de får realisert en industripark i Florø.

- Her kan vi samle kapasitet og kompetanse og redusere transportkostnader. Deltakerne i industriparken kan tilby pakkeløsninger ved å slå sammen kompetanse fra de ulike virksomhetene. Vi har tro på at dette vil styrke omdømmet og konkurransekraften til næringslivet i Florø og ikke minst gjøre oss mer synlige i markedet.

Westcon ønsker å etablere industriparken i utkanten av området der Westcon har sin drift i dag. Westcon arbeider separat med et prosjekt for å øke overnattingskapasitet på området i tilknytning til industriparken og verftet.

Klar for å invitere til samarbeid

Industriparken er en prioritert satsing fra Westcon sin side og har så langt resultert i tre nyetableringer på verftsområdet. Stryvo, DNV GL og Polarny Maritime er nå etablert på verftet og Westcon er klar til å ta neste steg. Flere virksomheter vil i de neste ukene bli invitert til å etablere seg i den planlagte industriparken. Det er positivt om virksomhetene i industriparken jobber innenfor Westcon sine forretningsområder som i hovedsak er rettet mot riggvedlikehold, skipsvedlikehold og subseakonstruksjoner. Men Johansen understreker at det også er svært interessant med etablering av deltakere som opererer innen havbruksnæringen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11