23948sdkhjf

Westcon og Mo Industripark med riggsamarbeid

Westcon Helgeland innleder et samarbeid med et av Norges største industrimiljøer for å kunne utføre effektive riggvedlikehold i Nord-Norge.
Westcon Helgeland, et selskap delvis eid av Westcon Group, styrker sin posisjon i markedet for riggvedlikehold gjennom et samarbeid med et av Norges største industrimiljøer, Mo Industripark. Daglig leder ved Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, håper å få den første riggen til fasilitetene ved Langsetvågen i Nesna allerede i 2016.

- Vi skal bidra til å gjøre rigger som opererer i nord tryggere og mer effektive. Vår geografiske plassering er ideell. Vi ligger nært leden langs norskekysten, og har gode dybdeforhold ved kaien. Gjennom Westcon og andre samarbeidspartnere har vi tilgang til en veletablert prosjektorganisasjon og tung industrikompetanse. Dette gjør oss godt posisjonert i kampen om oppdrag, sier Skogsøy.

Westcon Group har omfattende erfaring med riggvedlikehold fra gjennomføringen av mer enn 100 oppdrag, hovedsakelig ved konsernets fasiliteter i Ølensvåg. Når rigger ankommer Helgeland, vil det benyttes kompetanse også fra verkstedsmiljøene i Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

- Vi har etablert et brakkeområde med sengeplass for å huse opptil 150 arbeidere. På sikt kan det også være aktuelt å bygge en stor tørrdokk for mer omfattende vedlikeholdsoppdrag eller opphugging av utrangerte plattformer. Ved opphuggingsoppdrag er nærheten til Celsas smelteovner en stor fordel, og beskrivende for hvilke industrielle muligheter vi ser med utgangspunkt i Westcon Helgeland, sier Skogsøy.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094