23948sdkhjf

Millionkontrakt til IKM Haaland fra Kongsberg

Kontrakten på 15 millioner kroner er bare starten på et langt samarbeid og viser at det er muligheter i andre bransjer enn oljeindustrien, sier IKM-direktør Kåre Hansen.
Platebearbeidingsbedriften på Vigrestad skal levere deler til norsk forsvarsindustris største eksportprodukt - NASAMS, et mobilt modulbasert luftvernsystem som er utviklet av Kongsberg-gruppen.

Luftvern blir brukt til å forsvare et geografisk område, som for eksempel en flyplass. Det kan fyre missiler mot trusler, men brukes ikke til angrep, ifølge Kongsberg.

- For IKM Haaland, som i et vanlig år får 20 prosent av omsetningen sin fra oljeindustrien, viser denne kontrakten at det er store muligheter også i andre markeder, sier Kåre Hansen, IKMs divisjonsdirektør fabrikasjon og inspeksjon.

- Til tross for at det er nedgang i aktiviteten fra våre oljekunder, har vi klart å kompensere for dette på andre områder. Så langt har vi ikke hatt noen permitteringer. Og skal vi være med i en hard konkurranse, må vi bare snu oss rundt, sier Hansen.

- Kongsberg som kunde er viktig for opprettholdelsen av volumet og arbeidsplassene her lokalt. Jo flere slike brikker vi kan legge i bunn, dess bedre.

Nye kontrakter i sikte

IKM Haaland har hatt et samarbeid med Kongsberg-gruppen siden 2001 for leveranser til den maritime delen av selskapet, og siden 2007 med forsvarsdelen av Kongsberg-gruppen. Men med denne nye kontrakten sier Hansen at mulighetene for at det kan bli nye kontrakter i framtiden er betydelig større enn før.

- Dette ser vi som en start på en kontrakt vi kan utvikle videre, sier Hansen.

Arild Jørgensen, programsjef for NASAMS, bekrefter at det er potensialer for flere kontrakter i tiden framover.

- Vi vet ikke hvilke kontrakter vi vinner til neste år. Men det vi ser er at hvis det kommer en kontrakt som har det samme utstyret som vi bruker nå, så kan det komme en til kontrakt med en tilsvarende størrelse til IKM Haaland. Hvis du kommer inn på andre områder av systemet, kan det både bli 15 millioner og mer til, sier han.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078