23948sdkhjf

Video: Kjempeskipet sjøsatt

Tirsdag kveld ble dette offshorekonstruksjonsskip sjøsatt ved Ulstein Verft. Med en lengde på knapt 160 meter og bredde på 30 meter er dette det største skipet til nå fra Ulstein Verft. I går ble helikopterdekket montert.
- Vi vokser oss nesten ut av dokkhallen med dette rekordprosjektet, kommenterer prosjektleder Per Svein Brekke, som selvsagt fulgte spent med under utdokkingen.

– Skipet var allerede i utgangspunktet et rekordstort skip for oss, men etter en endringsordre fra rederlaget økte skipet både i lengde og bredde og vekt. Endringene gjorde at både dekksarealet og tankkapasiteten har økt, sier han.



Den økte lengden har gitt endringer på maskin- og elektrosystem, og en generell oppdimensjonering av en del system. Bredden er økt ved å sette på tanker, som er sveiste på skutesiden.

- Endringene gjør at tankkapasiteten har økt, og dekksarealet er nesten 600 kvadratmeter større, sier Stig Andor Engen, som er koordinator på prosjektet.

- Det er montert et stort mesanin-dekk på akterskipet. Den store 400-tonnskranen blir oppgradert med vaier ned til 4000 meter. Et ‘Emergency Shutdown System’ er også blant de store tilleggene som er med i ordren, sier han.

Skipet har tre moonpooler der den største måler hele 10,2 gange 10,2 meter. Den store moonpoolen kan bli benyttet til oppgaver som å sette ned utstyr og kabler på havbunnen, mens det er fjernstyrte miniubåter som skal settes ned gjennom de to mindre moonpoolene.

Skipet er eid i fellesskap av Island Offshore i Ulsteinvik og USA-baserte Edison Chouest Offshore. Det er sistnevnte som skal drifte skipet, derfor bærer skipet deres farger og logo. Skipet er planlagt for levering i fjerde kvartal 2015.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078