23948sdkhjf

Johan Sverdrup-utbygging godkjent

Planen for utbygging og drift (PUD) for første fase av Johan Sverdrup-prosjektet ble torsdag 20. august godkjent av Olje- og energidepartementet.
I tillegg ble de tilhørende planene for anlegg og drift for transportrørledninger og utbygging av kraft fra land godkjent.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått godkjent utbyggingsplanen med Statoil som operatør for Johan Sverdrup-feltet. Feltet har stor betydning og kommer til å skape store ringvirkninger og verdier for partnere og samfunnet i over 50 år fremover. Sammen med partnerskapet jobber vi for fullt med å realisere mulighetene og de enorme verdiene i Johan Sverdrup-feltet’, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

– Vi er i henhold til plan i Johan Sverdrup-utbyggingen. Fremover øker vi aktiviteten i prosjektet, og flere kontrakter vil bli tildelt i løpet av høsten. I forrige uke ble den første brikken, forboringsrammen, i Johan Sverdrup-utbyggingen installert på feltet i Nordsjøen. I tillegg er byggingen av det første plattformunderstellet i gang på Kværner Verdal. Kontrakter til en verdi av over 40 milliarder kroner er så langt blitt tildelt i utbyggingen, hvorav 75 prosent av kontraktene har blitt vunnet av leverandører med norsk fakturaadresse, sier Øivind Reinertsen, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066