23948sdkhjf

Rolls-Royce legger ned fabrikk

Et sviktende marked er årsaken til at Rolls-Royce Marine legger ned fabrikk på Sunnmøre
Rolls-Royce Marine informerte i går sine ansatte om at selskapet planlegger å avslutte produksjonen ved fabrikken i Hjørungavåg i Hareid kommune. Dette er en av syv fabrikker som Rolls-Royce-konsernet har i Norge. De ansatte ble i går også oppdatert om andre pågående endringsprogrammer i selskapet, opplyser Rolls-Royce i en pressemelding.

I Hjørungavåg har Rolls-Royce Marine AS om lag 200 ansatte, av totalt cirka 2 200 i Norge. Denne fabrikken produserer utstyr til seismikk- og subsea-fartøy, et marked som er vant til store svinginger, men som i det siste har vært ekstra utfordrende.

- Rolls-Royce vil fortsatt satse i dette markedet, og ser nå på alternative løsninger for denne delen av vår virksomhet, sier Helge Gjerde, fungerende President Commercial Marine i Rolls-Royce.

De ansatte i Hjørungavåg kan bli overført internt til nye jobber på andre fabrikker eller i andre kontorlokaler på Sunnmøre. Det kan også bli aktuelt med nedbemanning, men dette må først drøftes grundig med de ansattes representanter.

- Offshoremarkedet er som kjent spesielt utfordrende for tiden og vi, som så mange andre selskap, tilpasser oss denne virkeligheten. Å stenge en fabrikk er ikke en enkel beslutning. Fabrikken i Hjørungavåg har en historie preget av entreprenørskap og ståpå-vilje. Vi skal bygge videre på dette når vi nå finner nye løsninger for Seismikk og Subsea-delen av virksomheten vår, sier Helge Gjerde.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094