23948sdkhjf

Kongsberg Evotec anker dom

Seismikkstriden med Rolls-Royce Marine fortsetter
Kongsberg Evotec har besluttet å anke dommen fra Sunnmøre Tingrett, der de ble dømt til å betale konkurrenten Rolls-Royce Marine en erstatning på 95 millioner kroner for brudd på god forretningsskikk. Det skriver Sunnmørsposten.

– Kongsberg Evotec er uenig i tingrettens faktiske og rettslige vurderinger, og mener at Kongsberg Evotec skal frifinnes - også for Rolls-Royce Marines erstatningskrav. Kongsberg Evotec har derfor anket tingrettens dom, opplyser kommunikasjonsansvarlig Johannes Dobson i Kongsberg Gruppen til smp.no.

Kommunikasjonssjef i Rolls-Royce Marine Anette Bonnevie Wollebæk sier til Metal Supply:
- Vi registrerer at det har kommet inn en anke og vi vil nå sette oss inn i papirene. Utover dette har vi ingen kommentarer akkurat nå.

Saken kort:
Rolls-Royce Marine tok ut stevning 7. mars 2014 mot Kongsberg Evotec.

I stevningen argumenterte Rolls-Royce for at Kongsberg Evotec urettmessig har utnyttet know-how og forretningshemmeligheter i utviklingen av sin produktportefølje for akterdekksoperasjoner og seismiske fartøy, og i utvikling av enkeltprodukter. Rolls-Royce krevde et forbud mot salg, markedsføring og produksjon av produktene, samt krav om erstatning for brudd på markedsføringsloven.

Sunnmøre Tingrett dømte i juni måned Kongsberg Evotec til å betale Rolls-Royce Marine 95 millioner kroner i erstatning.

Retten frifant samtidig Kongsberg-selskapet fra kravet om forbud mot salg og markedsføring av produktene knyttet til akterdekksoperasjoner og seismiske fartøyer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078