23948sdkhjf

Statsministeren på bursdagsfeiring

Erna Solberg gratulerte 100-årsjubilanten Nexans Norway
– Gratulerer så mye med 100- årsjubileum! Det er utrolig flott å se industribedrifter som har vart i mange, mange år i Norge, sa statsminister Erna Solberg da hun besøkte Nexans’ fabrikk på Langhus i Ski kommune i dag, 14. august.

Nexans Norway startet i 1915, og er for mange kjent som Standard Telefon- og Kabelfabrik (STK) eller Alcatel. I dag er navnet Nexans, og selskapet er en del av Nexans Group, en av verdens ledende kabelprodusenter. Med om lag 1600 ansatte har selskapet solid forankring i norske lokalsamfunn.

Fredag fikk Erna Solberg en omvisning på Nexans Langhus, som produserer installasjons- og varmekabler både for det norske markedet og for eksport.

Administrerende direktør Anne-Lise Aukner uttrykte stor glede ved at statsminister Erna Solberg kom på besøk i jubileumsåret.

– Vi er veldig stolte over våre første 100 år, og at vi er en sterk internasjonal aktør, sa administrerende direktør Anne-Lise Aukner til statsminister Erna Solberg under besøket.

– Jeg er veldig glad for at vi har en oppegående og dyktig bedrift i Nexans i Norge, med mange arbeidsplasser, og jeg ønsker dere lykke til også i de neste 100 årene, avsluttet statsminister Erna Solberg.

Det var i forbindelse med en rundreise i Østfold og Akershus at Statsminister Erna Solberg besøkte Nexans Norway.

Fakta Nexans Langhus:
Etablert i 1992. Her jobber 112 ansatte med å produsere installasjonskabler og varmekabler for hjemmemarkedet og for eksport. Varmekablene som produseres ved fabrikken eksporteres til mer enn 30 land over hele verden. Fabrikken er også logistikksenter for Nexans Norway.

I løpet av de 100 årene siden etableringen har Nexans Norway lagt om lag 99 prosent av de undersjøiske strømkablene langs Norges langstrakte kyst, og bygget om lag 60 prosent av telenettet i Norge samt vært en viktig aktør i det norske oljeeventyret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063