23948sdkhjf

Wärtsilä kutter 30 stillinger på Fitjar

For å tilpasse seg markedssituasjonen og sikre lønnsomheten planlegger Wärtsilä å restrukturere skipsdesignvirksomheten sin.
- Som for andre operatører innenfor offshoresektoren tvinger markedssituasjonen oss til endring. Dette er en tøff beslutning for Wärtsilä, og jeg føler med de ansatte som berøres av endringene. Vi håpet at markedet skulle ta seg opp igjen på kort sikt, men vi har alle sett at dette ikke har skjedd, sier Ove Wilhelmsen, administrerende direktør i Wärtsilä Ship Design Norway.

Som følge av den reduserte aktiviteten i markedet vil bemanningen reduseres i henhold til den nye organisasjonen. Endringene er del av Wärtsilä-konsernets plan for å redusere med 600 stillinger globalt på grunn av den lave aktiviteten i marinemarkedet. Disse planene ble annonsert 17. juli i forbindelse med publiseringen av konsernresultatene for 2. kvartal 2015.

Den nye organisasjonen vil omfatte rundt 45 ansatte i Wärtsilä Ship Design sitt kontor på Fitjar. Det betyr en reduksjon på rundt 30 ansatte fra dagens bemanning på 75. Reduksjonen vil skje gjennom førtidspensjonering, omplassering, naturlig avgang og oppsigelser. Etter restruktureringen er gjennomført vil Wärtsilä Ship Design Norway kunne tilby kundene de samme tjenestene som i dag, men med en mer effektiv organisasjon.

Målet er å ha den nye organisasjonen fungerende innen 1. september.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078