23948sdkhjf

Støydemping – fra offshore til landbasert industri

Støydempings-spesialisten X-Noise ønsker å ha flere bein å stå på
X-Noise, som er et selskap i konsernet Slåttland Group, har levert støydemping til den norske oljeindustri i Norge i over 20 år, og har ifølge daglig leder Alf-Ole Gotteborg levet bra i alle årene nesten utelukkende av kunder innen oljebransjen.

Men oppbremsingen i oljesektoren har betydd at ordreboken til Rakkestad-bedriften har minket noe i det siste, og derfor er selskapet nå i ferd med å få et bein nummer to å stå på.

– Vi har tenkt på det i mange år, men har ikke hatt behov for å gjøre noe med det før nå, sier Alf-Ole Gotteberg til Metal Supply og fortsetter:

- Nå har vi utviklet støydempingsprodukter også for den landbaserte industrien. Vi bruker samme teknologi som mot oljeindustrien og har i tillegg utviklet nye og supplerende produkter slik at vi kan levere best mulig støydempeløsning på våre støy hus, skjermvegger, kontrollrom, etc. for landbaserte prosjekter.

En av fordelene ved den landbaserte industrien er ifølge Gotteberg at man ikke har de samme kravene til dokumentasjon eller til strenge eksplosjonskrav. Teknologien er likevel stort sett den samme, men med et noe enklere oppsett.

Første landbaserte leveranse
X-Noise har nylig levert den første landbaserte leveransen til legemiddel-produsenten Fresenius-Kabi i Halden, og Alf-Ole Gotteberg er optimistisk i forhold til å hanke inn nye ordrer fra den landbaserte industrien.

- Heldigvis er det som regel sånn at når oljeindustrien er nede så er prosessindustrien oppe, sier han og forteller at X-Noise har flere ordrer på gang.

Blant annet i virksomhetens hjemfylke i Østfold, men også i Sogn og Fjordane er det forhandlinger om nye ordrer på gang.

Det er spesielt kunder innen fiskeindustri, meierier og slakteri, som det jobbes mot, forklarer Alf-Ole Gotteberg og legger til at det er en økende etterspørsel innen støydemping.

- I en del bransjer er man spesielt nødt til å jobbe med å dempe uønsket støy, både innvendig i lokalene og utvendig for omgivelsene. Støy ødelegger ikke bare hørselen, den påvirker kroppen negativt og kan påføre hodepine, høyt blodtrykk, irritasjon, stress, dårlig konsentrasjon, søvnproblem, økt sykefravær og mye mer, sier Alf-Ole Gotteberg.

X-Noise er spesialisert innen støyproblematikk fra for-studie til ferdig resultat. Virksomheten ble etablert som eget aksjeselskap i 2009 for å rendyrke sin merkevare, egenutviklede produkter og løsninger.

Den Rakkestadbaserte bedriften, som er en del av Slåttland Gruppen omsatte i fjor for 14,5 millioner kroner og hadde et resultat før skat på 1,3 millioner kroner.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063