23948sdkhjf

Fra olje til fisk

Watech finner nye markeder innen fiskeindustrien.
Watech AS i Hafrsfjord har helt siden 2001 hatt mange oppdrag for oljeindustrien og har deltatt på mange messer og seminarer som har ført bedriften frem til det den er i dag, sier daglig leder i Watech Elmund Harestad til Metal Supply. Men han påpeker at også Watech har merket en nedgang i markedet.

- Vi får ikke samme antall ordrer inn som før, og fremover ser det ut til å bli veldig stille i oljebransjen. Derfor vil vi fremover fortsatt fokusere på oljebransjen, men samtidig omstille oss og se på andre bransjer, sier Elmund Harestad.

Deltar på Aqua Nor
Planen var å delta på ONS Norway 2015 her i august måned, men på grunn av nedgangstider innen oljeindustrien ble messen avlyst, og Watech sjekket muligheten for å delta på Aqua Nor messen i Trondheim. Messen var så å si fulltegnet, men Watech fikk siste stand og deltar nå på messen 18 – 21 august, på stand U-831.

- Det er jo en av de største messene for fiskeoppdrett, så vi er jo veldig glade for at vi fikk en stand der. Nå er det jo bare rett over en uke til det starter, så det er jo veldig spennende, sier Elmund Harestad, som håper messedeltakelsen blir en suksess, og at flere kan få kjennskap til bedriften og dens produkter.

Watech har levert til forskjellige firmaer innen fiskeri og oppdrett allerede, men man har aldri før markedsført seg mot fiske og oppdrettsbransjen, som man gjør nå ved å delta på Aqua Nor-messen.

De produktene og tjenestene som Watech for det meste har solgt til oljeindustrien i mange år, kan ifølge Harestad med små justeringer brukes på fiskebåter, verft og i oppdretts-sammenheng.

– Vi har for eksempel utviklet spylesystemer som vi tror kan være interessante for en del – og vi har stor erfaring på området, sier Harestad.

Fra olje til fisk
Slagordet «Fra olje til fisk» passer godt inn i Watechs videre satsing. Produkter som tilbys er blant annet en egen utviklet maskin Abrajet. Maskinen har 3 funksjoner i en maskin, Våtsandblåsing, høytrykksspyling og vannskjæring. Maskinen kan leveres med forskjellige kapasiteter og er særdeles hms- og miljøvennlig å bruke, forteller Elmund Harestad, som legger til at man heldigvis ikke har måttet permittere eller si opp noen i denne oljenedgangen – og det håper man å kunne fortsette med.

Watech AS holder til på Hafrsfjord i Stavanger og har spesialisert seg på vann som verktøy. Firmaet har et fullt utstyrt verksted, som inkluderer vannskjæringsavdeling og maskineringsavdeling, for produksjon og utvikling. Watech AS har lang erfaring på å utvikle systemer med både kreative og fleksible løsninger og er problemløsere innen spyleteknikk - fra enkelt spylerutstyr til automatiserte spyleranlegg.

Watech AS benytter 3D modellering til mekanisk design. Bedriften har ni ansatte.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109