23948sdkhjf

Tøffe tider for plogfabrikk

Kverneland Group Operations Norway på Jæren går en tøff høst i møte
Den tradisjonsrike plogfabrikk på Jæren merker nå for alvor et strammere marked for landbruksmaskiner. Blant annet på grunn av det russiske EU-boikott.

- Markedet har gått ned 25 prosent på to år. Putin har stengt grensen og det påvirker prisene. Vi har nå gjort flere tiltak for å tilpasse et lavere aktivitetsnivå. Vi har hatt ansettelsesstopp siden i fjor høst, og nedbemannet via naturlig avgang samt sagt opp avtaler med innleide. Vi har også gjort endringer i skiftordningene, sier administrerende direktør, Trygve B. Martinsen til Aftenbladet.no.

Ordreboken er kun fylt opp fire uker frem i tid, og Martinsen utelukker ikke at fabrikken kan risikere å måtte permittere ansatte i løpet av høsten.

Men selv om markedet også var på vei nedover i fjor endte Plogfabrikken opp med et driftsresultat på 54 millioner kroner, som var det beste driftsresultatet på flere år. Trygve B. Martinsen forventer dog ikke at man i år kan følge opp fjorårets resultat, og han tror høsten blir tøff og krevende, skriver Stavanger Aftenblad.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078