23948sdkhjf

Statoils Mariner jacket trygt på lekter

Se operasjonen på denne time-lapse video.
Fagverksunderstellet for plattformen på Statoils Mariner-felt i britisk sektor av Nordsjøen ble ført over på lekter fra verftet ved Cadiz-kysten i Spania 25. juli.

Videoen viser jacketen som blir ført over fra verftet til lekteren som skal frakte understellet fra Spania til Mariner-feltet.

Jacketen, med flyte- og riggetanker, veier 22 400 tonn. Den er 150 meter høy og dekker et areal på 88 x 52 meter på sjøbunnen, større enn Aberdeen Football Club's hjemmebane.

Den 1845 nautiske mil lange turen fra Cadiz, rett vest for Gibraltar, til Mariner-feltet er ventet å ta 15 døgn, og installasjon på feltet er planlagt i september.


Video: Dragados Offshore

Norges Geotekniske Institutt (NGI) har deltatt i prosjektet fra starten med geoteknisk design av peler og "mudmat", for SNC Lavalin. I tillegg har NGI utført pålitelighetsanalyser ifm. detaljdesign for SNC Lavalin og Dragados ifm. verifikasjon. Disse analysene resulterte i betydelig kortere pelelengder. Det opplyser NGI.

Mariner-plattformen er Statoils største jacket-plattform prosjekt, og den største feltoperasjonen på britisk sektor i det siste tiåret. Mariner-feltet er forventet å produsere mer enn 250 millioner fat tungolje i løpet av 30 år, med gjennomsnittlig produksjonsnivå på 55 000 fat per dag.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078