23948sdkhjf

Semco Maritime inngår banebrytende kontrakt på Hanøytangen

Bare halvannen måned etter oppkjøpet av Bergen Groups vertsfasiliteter på Hanøytangen, signerer Semco Martime den første av potensielt fire ordrer på klargjøring av nybygde rigger fra Songa Offshore
1. oktober ankommer den nybygde riggen Songa Equinox Semco Maritimes nye verfts-fasiliteter på Hanøytangen utenfor Bergen.

Klargjøringen av den nye Songa-riggen er den første av potensielt fire ordrer til den danske virksomheten, som kjøpte Bergen Groups verftsfasiliteter på Hanøytangen for halvannen måned siden.

Semco Maritime har vunnet ordren i tett samarbeid med PSW Group, som skal servisere riggen med utgangspunkt fra selskapets egne fasiliteter på Mongstad-basen. Det melder det danske selskapet.

Songa Equinox ble tirsdag levert til Songa Offshore fra Daewoos verft i Sør-Korea. Herfra skal riggen nå på en lengre reise til Bergen for å bli gjort endelig klar til operasjoner på norsk sokkel.

Banebrytende avtale
For Semco Maritime er avtalen banebrytende på flere områder. Den store ordren på potensielt fire rigger er en av de viktigste rigg-ordrene i Semco Maritimes historie, og den var sannsynligvis ikke blitt til noe uten oppkjøpet av Hanøytangen, vurderer Senior Vice President Hans Peter Jørgensen, Semco Maritime.

- Ordren bekrefter, at vi så riktig, da vi besluttet å etablere riggfasiliteter i Bergen. Sammen med våre dypvannskai-fasiliteter i Invergordon, som vi etablerte forrige år, samt verftet i Esbjerg, som håndterer mindre rigger, kan vi nå løse alle former for rigg-vedlikehold, -reparasjon, -klargjøring og -kommisjon rundt hele Nordsjøen.

Nå står det noen travle måneder på programmet for Semco Maritime og PSW med å planlegge arbeidet for å være klar når Songa Equinox ankommer omkring 1. oktober.

Det samlede arbeidsomfang kjennes først, når riggen ankommer. Men oppgaven vil involvere både lokal arbeidskraft samt spesialister fra Semco Martime, melder det danske selskapet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094