23948sdkhjf

Fjords Processing vinner Johan Sverdrup kontrakter

Selskapet som tidligere het Aker Process Systems tildeles tre kontrakter for leveranser av prosesseringsteknologi til Johan Sverdrup.
Fjords Processing skriver i en pressemelding at omfanget av arbeidet innebærer utviklingsstudier, design, ingeniørarbeid, fabrikasjon og tjenester av prosessteknologi og -kompetanse:

- Leveransen av separasjonstoget; bestående av totalt syv separatorer

- Leveransen av gass-dehydrering-system - inkludert TEG-regenereringsanlegg

- Leveransen av elektrostatiske koalescere for å fjerne vann fra olje

Gjennomføring av de avtalte leveransene vil starte i 2015 og vil bli levert i slutten av 2016. Separator-pakken og koalesceren vil bli ledet og produsert ved Midsund Bruk, et av Fjords Processing sine datterselskaper og verksted.

- Kontraktene er strategisk viktige for Fjords Processing som en nyetablert, norsk leverandør, sier Rune Fantoft, administrerende direktør i Fjords Processing.

- Å ta del i utviklingen av Johan Sverdrup i samarbeid med Statoil og Aker Solutions er av stor betydning for oss og for den norske oljeservicesektoren. Vi er en nisje- og spesialistleverandør som bringer den viktige norske kompetansen vi har bygget over år, som en del av Aker-konsernet og i vårt kundeforhold med Statoil. Vi ser frem mot å fortsette samarbeidet med disse nøkkelaktørene, uttaler Fantoft.

Så langt har den norske leverandørindustrien vunnet mesteparten av Johan Sverdrup kontraktene.

- Norsk leverandørindustri har vist at vi også kan tilby konkurransedyktige betingelser sammenlignet med internasjonale leverandører. Å utvikle de nødvendige prosessene og å prioritere riktig blir nøkkelen for å møte operatørene og sluttkundenes krav og forventninger til kostnadskutt. Et mer effektivt samarbeid med partnere og andre operatører vil være avgjørende for å lykkes med kontinuerlige forbedringer, sier Rune Fantoft.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062