23948sdkhjf

Last ned høringsforslaget til endring av EN 1090-2

Høringsforslaget gjelder utførelse av stålkonstruksjoner og aluminiumkonstruksjoner - Del 2: Tekniske krav til stålkonstruksjoner.
Norsk Stålforbund opplyser at du nå kan laste ned høringsforslaget til endring av EN 1090-2 her: Høringsforslag

Eventuelle kommentarer kan gis i en mal som er utarbeidet for formålet og som kan fås via nettsiden eller fra Roald Sægrov i Standard Norge ros@standard.no .

Dersom høringsforslaget blir akseptert vil den erstatte gjeldende versjon av NS-EN 1090-2: 2008 + A1: 2011.

Høringsfrist er 15. september.

De viktigste foreslåtte endringene er:
- Informativt tillegg B som gir veiledning for bestemmelse av utførelsesklasser har blitt fjernet. Normative krav til valg av utførelsesklasser er nå inkludert i et nytt tillegg C i NS-EN 1993-1-1.

- Et nytt informativ tillegg D har blitt inkludert. Den gir veiledning om en prosedyre for å sjekke ytelsen til termiske skjæreprosesser.

- Et nytt informativ tillegg F har blitt inkludert. Den gir veiledning i valg av sveiseklasser.

- Et nytt informativ tillegg K har blidtt inkludert. Den gir veiledning i fastsettelse av tap av forspenning fra kontaktflater med tykke belegg i forspente forbindelser.

- Tekniske krav til utførelse av tynnplatekonstruksjoner av stål (profiler og plater) har blitt flyttet fra EN 1090-2 til ny EN 1090-4:
Technical requirements for thin-gauge, cold-formed steel elements and structures for roof, ceiling, floor and wall applications.

Hovedteksten er stort sett den samme når det gjelder teknisk intensjon. Referanser til støttestandarder er oppdatert. Det er også foretatt enkelte korreksjoner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079