23948sdkhjf

Ekspansivt TESS - lønnsomt også i 2014

Driftsresultatet er TESS' høyeste noensinne
Omsetningen økte med seks prosent til totalt 2,8 milliarder kroner. Det er den høyeste omsetning noensinne i den 46 årige handels- og servicebedriften, melder Tess.

Valutautviklingen det siste året har ikke vært gunstig for TESS som handelsbedrift. Innkjøpene skjer for en stor del i euro og US dollar. TESS har imidlertid en rekke fastprisavtaler med større kunder, og har som målsetting å endre prisene bare ved hvert årsskifte, og derfor ble det i årets siste måneder gjort en del mindre lønnsomme leveranser.

Rekordresultat
Regnskapstallene viser at TESS-firmaene oppnådde et samlet resultat før skatt på 132,4 millioner kroner i 2014. Driftsresultatet er TESS høyeste noensinne. En svekket norsk krone har gitt høyere pris på importvarene og påvirket TESS-resultatet negativt med om lag 12 millioner kroner.

- Mesteparten av resultatet etter skatt blir reinvestert i firmaene, både innenlands og utenlands - og skatt betales der fortjenesten er oppstått. På den måten kan TESS holde seg uavhengig av banker og forsikringsselskaper, og oppnår derfor stor handlefrihet til å fortsette med investeringer både i produktutvikling og nye tjenester og markeder, sier Erik Jølberg og legger til at myndighetene og kunder setter pris på vår lokale skattebetaling.

- TESS har ikke varslet verken permisjoner eller oppsigelser. En begrenset ansettelsesstopp er imidlertid innført. Vi fremskynder mye og innovative løsninger og bl.a. oppgradering av E-handelsløsningene med avanserte kundeintegrasjoner vil gi betydelige besparelser. Nye og raskere løsninger for tunnelinjeksjon, frostsikre slanger og et enda mer avansert slangekontrollsystem vil føre til både økt oppetid og økt fortjeneste for våre forbindelser forteller Teknisk Direktør Ansgar Karlsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078