23948sdkhjf

Rapp Marine etablerer serviceverksted på Rubbestadneset

Leverandøren av dekksmaskineri etablerer nytt serviceverksted på LOS Marine sitt anlegg på Rubbestadneset i Bømlo kommune.
- Målet er å styrke selskapet gjennom å komme tettere på våre norske kunder, sier Alfred Risan, Senior Vice President i Rapp Marines globale servicedivisjon.

Alfred Risan påpeker at Rapp Marine i første rekke utfører servicetjenester på egne leveranser av vinsjer, kraner og annet dekksmaskineri, men verkstedet blir også i stand til å ta hånd om tilsvarende utstyr fra andre produsenter.

- Samtidig har kundene våre mulighet til å få utført skipsservice av samarbeidspartner LOS Marine på Rubbestadneset, sier han.

"one stop shop"
- Kundene våre ønsker å få gjort mest mulig på en gang, og på Rubbestadneset vil vi i fellesskap kunne tilby en «one stop shop» som ivaretar alle maritime servicebehov, forklarer Alfred Risan og daglig leder i LOS Marine, Magne Olav Østensen.

De påpeker at for skipsredere er kortest mulig nedetid et viktig kriterium når de tar skipene sine til land for større overhalinger av motorer og annet skipsutstyr.

- Vi samarbeider i tillegg godt med flere andre lokale virksomheter, som er i stand til å maskinere og produsere reservedeler for oss over natten. Dermed slipper vi å vente på deler fra hovedlageret vårt om tiden skulle være knapp, og vi kan tilby kundene en større grad av fleksibilitet, utdyper Risan og Vatnehol.

Tettere på
Etter å ha samarbeidet på flere prosjekter siden februar i år, har Rapp Marine og i LOS Gruppen funnet en god samarbeidspartner i hverandres selskaper.

– Vi har begge sterk tro på at enda tettere samarbeid og felles markedsføring både vil resultere i økte forretningsmuligheter for begge parter og styrke Rubbestadneset som geografisk knutepunkt for skipsservice i Norge.

Styrker staben
Rapp Marine har en målsetning om å ha sitt nye serviceverksted i drift i løpet av høsten. Innen det skjer skal relevant utstyr flyttes fra Bodø til Bømlo, og det skal ansettes nye medarbeidere.

- Som et ledd i styrkingen av hele serviceorganisasjonen vår, har Rapp Marine en målsetning om å utvide servicestaben i Norge betydelig i løpet av høsten. Dette inkluderer både operatører på Rubbestadneset og reiseoperatører til serviceoppdrag verden over, sier Helge Vatnehol.

• Rapp Marine er leverandører av dekksmaskineri til kunder innen skips- og oljeindustrien globalt. Selskapet, tidligere kjent som Rapp Hydema, har over 100 års erfaring med utvikling av dekksmaskineri og -utstyr, og har selv levert vinsjer, kraner og lasthåndteringssystemer til kommersielle arbeidsfartøy i over 40 år.
• Rapp Marine er i dag verdens største leverandør av spesialkraner og annet dekksmaskineri til forskningsfartøy.
• Selskapet åpnet ny fabrikk i Serbia i 2014.
• Hovedkontor og engineeringavdeling ligger i Bodø. I tillegg har selskapet salgs-, service- og produksjonsaktiviteter på 17 andre lokasjoner verden rundt. Rapp Marine har i dag totalt 317 ansatte, med 66 ansatte ved hovedkontoret i Bodø.

• LOS Gruppen består i dag av LOS Marine og LOS Elektro som til sammen er 230 ansatte, hvor 38 er ansatt i LOS Marine på Rubbestadneset og 195 i LOS Elektro.
• Gruppens servicetjenester omfatter oppgradering og vedlikehold på alle typer skip og med samarbeidspartnere utfører vedlikehold og installasjon av alle typer skipsmotorer, elektro- og automasjonssystemer, framdriftssystemer, propellere, gearkomponenter.
• LOS Marine ble etablert i 2014 da LOS overtok Wartsila Norway AS sin marineservice avd på Rubbestadneset. Selskapet utfører dokking av skip, små og store reparasjoner og ombygginger av stål og rør, installasjon av redningsutstyr, kraner, vinsjer og daviter.
• LOS Marine samarbeider med Wärtsilä, LOS Elektro og andre lokale virksomheter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078