23948sdkhjf

Eiendomsskatt på maskiner i industrien fritas

Norsk Industri er svært fornøyd
En av arbeidsgiverorganisasjon Norsk Industris viktigste kampsaker gjennom flere år, ser nå ut til å få en lykkelig utgang for industrien.

Finansdepartementet har nylig sendt på høring et forslag om endringer i reglene om eiendomsskatt på maskiner i industrien.
Domstolene har i flere år i økende grad skattlagt maskiner som er tilstrekkelig integrert i industrianlegg.

- Norsk Industri har i lang tid påpekt hvor vilkårlig dette er vurdert, hvor ulikt dette er praktisert og hvordan dette hemmer investeringer i industrien. Forrige regjering nektet å endre regelverket, skriver Norsk Industri på sitt nettsted.

To alternativer
Høringsnotatet fra Finansdepartementet har to alternative forslag som begge innebærer at produksjonsutstyr og -installasjoner fritas for eiendomsskatt.

Høringsfristen er 10. september 2015, ikrafttredelsen er satt til 01.01.2017.

Årsaken til at dette først gjelder fra 2017, er det betydelige inntektstap dette innebærer for enkelte kommuner, noe regjeringen vil jobbe med frem til den tid.

Stortinget har også sluttet seg til et forslag fra Regjeringen om at fra 2017 skal kommunene få en andel av selskapsskatten, noe som vil øke skatteinntektene til næringssterke kommuner.

Vil ha robust løsning
- Norsk Industri er svært fornøyd med arbeidet i regjeringen så langt. Vi har ønsket en robust løsning som ikke krever konsulenter, som er objektiv, som står seg over tid og som ikke vil forårsake uendelige antall møter og unødig belastning av rettsapparatet. Med dette som bakteppe vil vi studere regjeringens forslag inngående sammen med mange berørte medlemmer, sier bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde.

- Når industriens maskiner fritas fra skattlegging, vil dette bidra til bedre og mer forutsigbare rammebetingelser. Slikt stimulerer industrielle investeringer i Norge. Vi skal følge saken helt i mål, og regner med flertall for mer industrivennlig beskatning på dette området fra 2017, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081