23948sdkhjf

Westcon spleiser på maritimt professorat

Westcon Helgeland er en av bidragsyterne til et professorat på Universitetet i Nordland.
Gaveprofessoratet, som er det første innen maritim næring i Nord-Norge, skal bidra til økt oppmerksomhet rundt den rolle som drift av ferger og hurtigbåter spiller i regionen. Foruten Westcon Helgeland består spleiselaget av Torghatten ASA, Mo industripark, Brønnøy havn, Bodø havn, Rana Utviklingsselskap og Nordland fylkeskommune.

Det faglige fokuset vil være på effektivisering av rederidrift i samspillet mellom sjø og land, samt innovasjon og teknologiutvikling rettet mot en mer miljøvennlig flåtestruktur.

Her er også koblinger til leverandørindustrien av viktig betydning.

Gaveprofessoratet skal bidra til både økt forskning og utvikling (FoU) og til en styrking av utdanningen av maritimt personell til flåten av fartøy. Dette skal skje i et tett samspill med de videregående skoler og de maritime fagskoler i regionen.

Bjørn Olsen, dekan ved UiN Handelshøgskolen, sier at skolen er meget takknemlig for denne gaven.

- Det er ikke hver dag vi får anledning til å lyse ut et gaveprofessorat. Blå vekst er et av våre viktige satsingsområder og sentralt i vårt arbeid med å bidra til innovasjon og verdiskaping. Dette vil komme studenter og næringsliv til gode, sier Bjørn Olsen, dekan, Handelshøgskolen, Universitetet i Nordland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.554