23948sdkhjf

Nye kontrakter til Fiskarstrand Verft

Fiskerstrand Verft vinner konkurransen om to brønnbåtar
Frøy Rederi har tildelt byggekontrakten for to brønnbåter på inntil 3500 kvadratmeter til Fiskarstrand Verft. Båtene er designet av Møre Maritime i Kristiansund.

Kontraktstildelingen kommer etter at Marine Harvest har inngått avtale med Frøy Rederi for sitt brønnbåtbehov for 2017-2021. Det skriver Fiskarstrand Verft i en melding.

Adm.dir. Rolf Fiskerstrand i Fiskerstrand Verft AS er stolt over å ha vunnet denne viktige kontrakten med Frøy Rederi AS og verftet har dessuten i 2014 levert to avanserte fiskefôr lastebåter som opererer for Marine Harvest. Skrogene skal bygges ved Selah Shipyard i Tyrkia og det blir produksjonsstart allerede i løpet av juli.

- For oss er dette en meget viktig, stor og fremtidsrettet kontrakt i en innovativ og sterkt voksende havbruksnæring. Vi satser alt på å tilfredsstille Frøy Rederi AS og Marine Harvest på en best mulig måte, sier han.

Mange norske leverandører er involvert i prosjektet og det kan nevnes bla. Bostek/MTU, Siemens, Helset, Heimdal, Cflow og Acel.

Båtene skal leveres ultimo 2016 og primo 2017.

Båtene har en lengde på 84,60 m, en bredde på 16,00 m og lugarkapasitet på 14 personer. De har en motoreffekt på 4 x 1,450 kW og har to boksformede lastetanker med en kapasitet på 3.500 m3. Lastetankene er dimensjonert for 1,5 bar overtrykk for å kunne levere til høytliggende landanlegg. Fiskeutstyrspakken er svært moderne og basert på lukket teknologi som oppfyller krav til fiskevelferd når det gjelder sirkulasjon, oksygenering, filtrering, UV og RSW nedkjøling. Det er lagt stor vekt på miljøvennlige løsninger og utforming. Båtene er også forberedt for å møte fremtidens miljøkrav mht. utslipp av NOx og CO2 samt rensing av ballastvann.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203