23948sdkhjf

Statoil bekrefter at 2000 må gå

Opptil 1500 fast ansatte og 525 konsulenter må forlate oljeselskapet innen utgangen av 2016.
Statoil bekrefter i dag i en pressemelding at selskapet reduserer bemanningen med opp til 2000 ansatte:

- Arbeidet for å standardisere, forenkle og effektivisere Statoil går over i neste fase. De potensielle bemanningsreduksjonene anslås til 1.100 – 1.500 fast ansatte innen utgangen av 2016.

- I tillegg vil Statoil reduseres antall konsulenter med ytterligere 525. Anslaget for bemanningsreduksjonene avspeiler effektiviseringspotensialet i STEP og andre organisatoriske forbedringer de neste 18 månedene, skriver Statoil.

– Vi beklager behovet for ytterligere reduksjoner, men forbedringene kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår framtidige verdiskapning, sier Anders Opedal, konserndirektør for drift i Statoil.

Forenkling av arbeidsprosesser, klar ansvarsfordeling og det å legge til rette for framtidige vekstmuligheter er retningsgivende for Statoils forbedringsarbeid.

– Beslutninger om bemanningsreduksjoner som følge av effektivisering vil bli tatt i det enkelte forretningsområde basert på vurderinger som involverer ledere og tillitsvalgte, og lokal drøfting. Først når dette er fullført, vet vi hvor presist dagens anslag er. Dette arbeidet vil skje i forretningsområdene i perioden fra august til november, sier personaldirektør Magne Hovden i Statoil.

Statoils forbedringsprogram og sterk prioritering av investeringer ble igangsatt i slutten av 2013 for å møte bransjens utfordringer knyttet til kostnader og konkurransekraft, i god tid før fallet i oljeprisen.

Siden utgangen av 2013 er bemanningen blitt redusert med 1340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter. Reduksjonene er oppnådd gjennom mer begrenset konsulentbruk, naturlig avgang, intern omplassering til nye stillinger, sluttvederlag, og førtidspensjon. Rekrutteringen har i perioden vært meget begrenset, men selskapet har videreført en satsing på å rekruttere lærlinger og nyutdannede.

– Vi har hittil løst overtallighet gjennom frivillige ordninger, og målet vårt er fremdeles at bemanningsprosessen de nesten 18 månedene skal gjennomføres basert på frivillighet, sier Hovden.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078