23948sdkhjf

Kongsberg forlenger samarbeide på luftvern-system

Det amerikanske teknologi-selskapet Raytheon og Kongsberg inngår tiårig samarbeidsavtale
Dr. Tom Kennedy, styreformann og konsernsjef i Raytheon, og Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS, underskrev den tiårige avtalen under Paris Air Show. Avtalen gjelder en felles videreutvikling av luftvern-systemet National Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS).

- Raytheon har inngått et tiårig samarbeid med Kongsberg om å utvikle og produsere det mest moderne luftvern systemet som er tilgjengelig, sier Ralph Acaba, direktør for Raytheon Integrated Air and Missile Defense.

- Dette NASAMS-partnerskapet har resultert i et vellykket produkt som nå er i drift over hele verden, sier Acaba.

- Vi verdsetter partnerskapet vårt med Raytheon om NASAMS meget høyt. Sammen har vi kontinuerlig forbedret teknologien til fordel for brukernasjonene. I tillegg til det vellykkede NASAMS-partnerskapet har vi nylig gått sammen om Naval Strike Missile (NSM) og Joint Strike Missile (JSM), sier Eirik Lie, direktør for Kongsberg Defence Systems.

Samarbeidet mellom Raytheon og Kongsberg fokuserer på optimale høyteknologiske løsninger for NASAMS-brukere rundt om i verden, inkludert innføring av det nye missilet AMRAAM®-ER (Extended Range). Nylig gjennomførte Luftforsvaret en vellykket prøveskyting utført av NASAMS på rakettskytefeltet ved Andøya Space Center i Nord-Norge.

NASAMS er et medium rekkevidde luftvernsystem. Det velprøvde systemet kan skreddersys brukerens behov og er designet for å bekjempe nåværende og fremtidige luftbårne trusler som kryssermissiler, fly og helikopter. NASAMS fungerer sømløst med Patriot- og Hawk- luftvernsystemene. En viktig komponent i NASAMS er AMRAAM-missilene. Disse er ryggraden i mange lands luftforsvar verden over og brukes både fra fly som fra bakken i NASAMS. AN/MPQ-64 F1 Sentinel-luftvernradaren er den primære sensoren, mens FDC er kommando- og kontroll enheten i systemet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078