23948sdkhjf

Nexans varsler nedleggelse av fabrikkene i Namsos og på Karmøy

120 stillinger i fare.
Nexans konsernledelse i Paris la fredag frem et omstruktureringsprosjekt for å opprettholde konkurransekraften og sikre Nexans’ posisjon i Europa. Det vil blant annet kunne medføre nedleggelse av Nexans’ fabrikker i Namsos og på Karmøy.

Nexans skriver i en pressemelding at produksjonen foreslås flyttet til de gjenværende fabrikkene i Europa. Prosjektet vil kunne innebære at 100 stillinger faller bort; 65 i Namsos og 35 på Karmøy.

- For å opprettholde Nexans’ høye servicegrad, vil vårt logistikksenter på Langhus bli styrket, melder Nexans.

Prosjektet innebærer også et forslag om effektivisering av støttefunksjonene, og om lag 20 stillinger i Norge vil her kunne falle bort.

- Dette prosjektet er krevende for Nexans Norway, og jeg vil i tiden fremover arbeide tett med de tillitsvalgte for å gi nødvendig informasjon og støtte til de som vil kunne bli berørt, sier administrerende direktør i Nexans Norway, Anne-Lise Aukner.

Nexans European Works Council skal i tiden fremover drøfte prosjektet med ledelsen i Nexans. Parallelt med dette vil Nexans Norway ledelse ha drøftelsesmøter med fagforeningene. Dersom prosjektet besluttes gjennomført, vil produksjonen ved fabrikkene i Namsos og på Karmøy kunne bli stengt i løpet av annet kvartal 2016. Prosjektet knyttet til støttefunksjonene vil pågå over lengre tid, og er ventet å være ferdig innen 2017.

På europeisk nivå kan prosjektet føre til at 478 arbeidsplasser blir lagt ned mens 46 nye stillinger blir opprettet.

Namsosfabrikken ble etablert i 1978 og har om lag 65 ansatte. Produksjon: Mellomspent og høyspent kabler fra 12 kV-145 kV.
Karmøyfabrikken ble etablert i 1972 og har om lag 35 ansatte. Produksjon: Aluminiumsledere og aluminiums–liner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095