23948sdkhjf

Kontraktsmillioner til Kleven, Havyard og Rolls-Royce Marine

Sølvtrans bygger brønnbåt hos Myklebust Verft
Under lørdagens 100-årsfeiring i dokken på Myklebust Verft, kunne konsernsjef i Kleven, Ståle Rasmussen, fortelle de ansatte at brønnbåtrederiet Sølvtrans har signert kontrakt om bygging av en brønnbåt ved verftet. Kontrakten inneholder også en opsjon på ytterligere et fartøy.

- Jeg er svært glad over at denne kontrakten nå er på plass, og at vi kunne formidle den glade nyheten på jubileumsfeiringen, sier Ståle Rasmussen og fortsetter:

- Det var veldig viktig for oss å få på plass et nytt prosjekt for Myklebust Verft som trenger mer arbeid om litt, og det er spesielt kjekt at det også er for en lokal reder. Dette er første brønnbåtkontrakten for Kleven, og vi ser på dette som et interessant segment framover.

Rolls-Royce har signert kontrakt på levering av design og utstyr
Fartøyet er av typen NVC 387 fra Rolls-Royce, og er en stor brønnbåt – nær 80 meter lang og med 3200 m3 brønnkapasitet. I tillegg til design, skal Rolls-Royce også levere en stor utstyrspakke med blant annet thrusterer, automasjonsanlegg og vinsj.

Rekordkontrakt til Havyard MMC
Havyard MMC skal levere en utstyrspakke til brønnbåten, og selskapet opplyser at kontraktsverdien er på cirka 70 millioner kroner.

Kontrakten gjelder en komplett fiskehåndteringspakke for lasting, behandling og lossing av levende fisk i den nye brønnbåten. I tillegg skal de også levere ballastrenseanlegg fra MMC Green Technology. Dette er den største enkeltkontrakten til Havyard MMC til nå.

Kleven Myklebust Verft skal levere båten til Sølvtrans i første kvartal 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219