23948sdkhjf

Scana-selskap går konkurs

Scana Industrier tar ut konkursbegjæring mot sitt polske datterselskap Scana Zamech med bakgrunn i misligholdte lån og fordringer som Scana Zamech har tatt opp i morselskapene.
Scana Zamech har over tid drevet med negative resultater og på tross av at restrukturerings- og nedbemanningstiltak de siste årene har redusert kostnadene i Scana Zamech er resultatene fortsatt negative. Scana har vurdert alternative løsninger, herunder konvertering av gjeld til egenkapital og avvikling, men har kommet til at dette vil være forbundet med store kostnader og at det vil ta tid. Det skriver Scana Industrier i en melding.

- Basert på vanskelighetene med å gjennomføre kostnadsreduksjoner i Polen og negative utsikter ser Scana ingen tegn til at Scana Zamech kan vende negative resultater til positiv inntjening. Scana har derfor konkludert med at oppbud er eneste aktuelle alternativ, heter det videre.

Konkursen er ikke ventet å ha en vesentlig innvirkning på Scanas finansielle stilling og vil ikke ha noen negative effekter for eksisterende låneavtale eller den tidligere meldte refinansieringen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081