23948sdkhjf

Aker Solutions kutter 150-200 stillinger

Kuttene berører de ansatte på subsea-servicebasen på Ågotnes
I går informerte Aker Solutions de ansatte på subsea-servicebasen på Ågotnes om at det er behov for å justere arbeidskapasiteten ved anlegget på grunn av et lavere aktivitetsnivå i det norske markedet.

Tilpasningene vil kunne berøre rundt 150-200 stillinger ved Ågotnes og vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser. Det melder Aker Solutions.

– Vi ser at oljeselskapene reduserer utgiftene sine og utsetter enkeltprosjekter, noe som har påvirket aktiviteten til subsea-servicevirksomheten vår i Norge i år, sier Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions i Norge.

– Det er derfor nødvendig å tilpasse kapasiteten vår på dette området.

Aker Solutions hadde om lag 8 000 egne ansatte innenfor subsea-virksomheten ved utgangen av første kvartal 2015. Omtrent 3000 av disse var i Norge og resten i land som Brasil, Angola, Kongo-Brazzaville, Malaysia og Storbritannia.

Selskapet er i vekst internasjonalt og er godt posisjonert i viktige subsea-markeder. Afrika sto for 37 prosent av Aker Solutions ordrereserve på 48 milliarder kroner ved utgangen av 2014, sammenlignet med 30 prosent for Norge, godt hjulpet av store subsea-kontrakter i Angola og Kongo.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095