23948sdkhjf

NorSea Group vinner kontrakt for opphugging av rigger

NorSea Groups avdeling i Storbritannia er tildelt Nordøst-Skottlands første store kontrakt for opphugging av offshoreinstallasjoner.
Arbeidet gjelder ”små deler” og er allerede i gang. Verdien er en halv million britiske pund (6 millioner norske kroner) og sikrer seks arbeidsplasser. Det melder NorSea Group.

Opphoggingsoppdraget er på vegne av Endeavour Energy og skjer på NorSea Groups anlegg i Peterhead. Det er planlagt å vare i seks måneder, og består av brønnrammer fra havbunnen og tilhørende rør fra feltene Renee og Rubie.

Alle materialene fra feltet, som ligger 200 km nordøst for Aberdeen, blir tatt på land ved Smith Quay, som er operert av NorSea Group (UK). Et viktig element i kontrakten er kravet om at alt skal resirkuleres så langt det er mulig. NorSea Group (UK) planlegger å oppnå 100% gjenbruk.

Prosjektet består av 1000 tonn sementmatter som skal blir til fundamenter i veibygging, 200 tonn rør og såkalte skid units som skal resirkuleres som skrapmetall. Ventiler fra bunnrammer skal pusses opp og gjenbrukes, mens en 17 tonn tung bunnramme skal sendes til undervannssenteret i Fort William hvor den skal benyttes til dykkertrening.

- Dette er den første opphoggingskontrakten vi har vunnet, og det første slike prosjektet her i nordøst, sier Walter Robertson, administrerende direktør for NorSea Group (UK), som først og fremst er kjent for base- og logistikktjenester mot offshoreindustrien.

- Vi er i ferd med å utvikle kapasitet på opphogging som en del av vår strategi for fremtidig vekst. I det nåværende økonomiske klimaet forventer vi flere slike prosjekter og jobber for å vinne kontrakter, sier Robertson.

NorSea Group (UK) ble etablert som det britiske datterselskapet til NorSea Group AS i 2013 i Aberdeen. Det har vært betydelig vekst i den britiske delen av selskapet. I tillegg til avdelingen i Aberdeen, førte oppkjøpet av danske Danbor til at deres aktiviteter i Storbritannia ble en del av NorSea Group UK. I 2014 flyttet selskapet til NorSea Group House i Altens, hvor det er et 4000 m2 lagerbygg, 15.000 m2 lagringsområde og 800 m2 kontorer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079