23948sdkhjf

Romfartsaluminium i Samsungs nye smarttelefon

Alcoa leverer romfartsaluminium til Samsungs nyeste smarttelefoner Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.
Dette er første gang elektronikkgiganten bruker en aluminiumsramme på flaggskipet Galaxy S. Romfartsaluminium som brukes, den såkalte 6013 Alcoa Power Plate, er 70 prosent sterkere enn standard aluminium i lignende enheter, og skaper en tynnere, lettere og mer elegant design. Det melder Alcoa.

- Når vi skulle designe metallrammen til Galaxy S6 og S6 Edge, var det viktig å finne et sterkt og lett metall som ville skape en spennende enhet for våre kunder, sier DJ Koh, Chief Technology Officer og Executive Vice President for Mobile Communication Business hos Samsung.

- Alcoas Power Plate er den perfekte løsningen for å lage telefoner som kundene våre ønsker: tynnere, lettere og sterkere, sier han.

Smarttelefoner med metallrammer er forventet å vokse med 250 prosent mellom 2014 og 2016, noe som skaper økt etterspørsel etter aluminium i mobile enheter.

- Alcoas Power Plate har vært kamptestet for bruk innen romfart, bilindustrien og i militære anvendelser. Dette beviser at den tåler røff behandling, sier Ray Kilmer, Executive Vice President og Chief Technology Officer i Alcoa.

- Samsungs ledende designere ønsket å utvikle en tynnere og mer elegant mobil, uten å måtte forsake holdbarhet. Sammen med Samsung identifiserte Alcoas metallurger en løsning som gir Galaxy en av de sterkeste og mest holdbare aluminiumsrammer tilgjengelig på markedet."

Alcoas Power Plate er utviklet av forskere ved Alcoas teknisk senter i Pittsburgh, og blir produsert i Changwong i Sør-Korea.

- Det at Samsung går fra plastikk til aluminium forteller meg at dette er et innovativt metall for fremtiden. Når man vet at 75% av all aluminium som noensinne er produsert fortsatt er i bruk, er det ingen tvil om at aluminium er et bærekraftig materialvalg. Jeg synes også det er veldig spennende at vi kan samarbeide med globale aktører som Samsung fra produktet er i støpeskjeen til telefonen ligger i norske forbrukeres lommer, sier Kai Rune Heggland, Alcoas Norgessjef.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078