23948sdkhjf

WergelandGruppa satser på subseamarkedet

WergelandGruppa er nylig tatt opp som medlem i næringsklyngen NCE Subsea.
- Hensikten med medlemskapet er å utvide satsingen mot petroleumssektoren ved å få innpass i den voksende subseanæringen. Det norske subseamiljøet er fremst i verden både når det gjelder teknologi og omsetning, melder Wergelandsgruppa.

Gunstig lokalisering gir potensiale
– WergelandGruppa ser på subseamarkedet som svært interessant, sier konsernsjef Irene Kjelby Wergeland i meldingen.

Konsernet er lokalisert i Gulen Industrihamn, med Fensfjordbassenget og Mongstad som nærmeste naboer. Bassenget har årlig om lag 6000 skipsanløp, i hovedsak relatert til petroleumsaktivitet.

– Den unike plasseringen gir oss direkte tilgang til petroleumsnæringen. Denne fordelen ønsker vi nå å utnytte enda mer ved å orientere oss mot subseasegmentet. Vi leverer allerede utstyr og tjenester til subseanæringen og ser at potensialet for økte leveranser er stort, legger Wergeland til.

Nysatsing på spolebase
WergelandGruppa er med som deleier for den store spolebasen som ble tatt i bruk ved Gulen Industrihamn i april 2015. Det Singapore-baserte selskapet EMAS AMC drifter basen og produserer nå rør til Ivar Aasen-feltet. Spolebasen har nærmere 100 produksjonsansatte og er et viktig tilskudd til den voksende næringsklyngen i Gulen.

WergelandGruppa tilbyr ellers et vidt spekter av tjenester og produkt. Virksomheten omfatter drift av kabelferjer og fraktebåter, leveranser av steinmasser og betongprodukt, mottak av boreavfall og utbygging og utvikling av eiendom. Gruppen består av fem heleide selskap med til sammen 85 ansatte. Gruppen er også deleier i sju andre selskap.

Medlemskap i NCE Subsea er viktig
Subsea er en av få næringer der Norge er verdensledende. NCE står for Norwegian Centre of Expertice og har per i dag tolv senter innen ulike bransjer. NCE Subsea bidrar til å styrke og internasjonalisere den norske subseaindustrien og arbeider for å sikre at Norge også i framtiden skal være verdensledende på fagområdet. NCE Subsea har hovedkontor på Ågotnes utenfor Bergen og avdelingskontor i Florø.

– Medlemskapet i NCE Subsea gir oss tilgang til et utvidet nettverk innen subseamarkedet, og vi kan få enda større nærhet til eksperter og fagmiljø som kjenner næringen. Det å være en del av et slikt nettverk, vil gi styrke til markedsarbeidet i WergelandGruppa, avslutter konsernsjef Irene Kjelby Wergeland.

NCE Subsea satser i Sogn og Fjordane
– Det norske subseamiljøet er det fremste i verden og står for over halvparten av all global subseaaktivitet, forteller Trond Strømgren ved NCE Subsea sitt avdelingskontor i Florø.

– De store aktørene i subseanæringen er helt avhengige av et bredt og allsidig spekter av underleverandører. WergelandGruppa kan vise til imponerende vekst og utvikling, og jeg mener virksomheten har stort potensiale for å utvide leveransene til subseaindustrien. Vi er svært glade for at WergelandGruppa nå er medlem i NCE Subsea, avslutter Strømgren.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095