23948sdkhjf

Utslippstillatelse til gruvevirksomhet i Engebøfjellet

Klima- og miljødepartementet gir Nordic Mining ASA tillatelse til gruvevirksomhet i Engebøfjellet.
Det er foretatt en bred skjønnsmessig avveiing av hensynene i saken om gruvevirksomhet i Engebøfjellet og deponering i Førdefjorden, melder Klima- og miljødepartementet.

-Vi har lyttet til anbefalingen fra Miljødirektoratet. Tillatelsen gis på de strengeste miljøkrav som noen gang er fastsatt for gruvevirksomhet med sjødeponi, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Nordic Mining søkte om tillatelse til virksomhet etter forurensningsloven 8. august 2008. Det planlagte prosjektet omhandler utvinning og oppredning av rutil (titandioksid) fra Engebøfjellet i Naustdal kommune. Søknaden har vært på bred høring. Bedriften ble i brev av 13. mars 2013 bedt om tilleggsinformasjon som har vært viktig i vurderingen av utslippstillatelsen.

For å redusere miljøulemper fra virksomheten, har departementet blant annet stilt krav som begrenser negative effekter fra sprengning, støy og støv, bruk og utslipp av prosesskjemikalier, samt stilt krav om tilbakefylling og alternativ bruk av avgangsmasser. Særlig viktig er strenge vilkår knyttet til spredning av partikler fra sjødeponiet og overvåking av partikkelspredning og naturmangfold.

- Det stilles omfattende vilkår for å hindre negative miljøeffekter. Med streng overvåking av fjorden skal vi kunne følge nøye med på mulig påvirkning av det biologiske mangfoldet og nærliggende vassdrag. Også hensynet til sjømattrygghet er viktig, sier Sundtoft.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094