23948sdkhjf

Lansering av nye næringsklynger

Fredag 12. juni blir det klart hvilke nye norske næringsmiljøer som vil få støtte gjennom det norske klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters.
Etter en omfattende søknads - og utvelgingsprosess vil næringsminister Monica Mæland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fredag 12. juni offentliggjøre hvilke klynger som nå vil bli tatt opp i programmet. Det skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Klyngeprogrammet er en svært viktig del av næringspolitikken i Norge. Gjennom samarbeidet i klynger utvikles sterke norske nærings- og kunnskapsmiljø og bedrifter som kan konkurrere med de beste i verden, skriver Innovasjon Norge.

Bedrifter som samarbeider innoverer mer, er mer produktive og har større konkurransekraft. Menon Business Economics fastslår i en analyse at klyngesatsingen gir økt verdiskaping. En effektanalyse som SSB har utarbeidet viser også at bedrifter som deltar i klyngesamarbeid både har høyere omsetning og sysselsetting sammenlignet med bedrifter som ikke deltar i slikt samarbeid.

Norwegian Innovation Clusters eies og drives i fellesskap av Forskningsrådet, Siva og Innovasjon Norge. Programmet tilbyr klyngestatus og støtte på tre nivåer; Arena for klynger i tidlig fase, NCE (Norwegian Centres of Expertise) for etablerte klynger med en nasjonalt ledende posisjon og GCE (Global Centres of Expertise) for godt etablerte klynger som er verdensledende innen sine områder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064