23948sdkhjf

Største kontrakt noensinne til Apply Leirvik

Apply skal bygge bolig-kvarter og helikopter-dekk på Johan Sverdrup. Kontraktens verdi er estimert til cirka 2 milliarder kroner.
Samarbeidspartnerne Kværner & KBR (K2JV), som tidligere i dag offentliggjorde kontrakten med Statoil om å bygge ny boligplattform til Johan Sverdrup, har valgt Apply Leirvik som leverandør av plattformens bolig-kvarter.

Kontrakten omfatter et nytt 7 etasjes boligkvarter som er 14500 m2 stort, som har en kapasitet på 560 senger og som har rekreasjons områder og alle ander fasiliteter som er nødvendig for å operere et offshore hotell. Det har helikopterdekk og helikopterhangar. Boligkvarteret er en hybrid av aluminium og stål ved at nivå 1-2 bygges I stål og nivå 3-7 bygges i aluminium. Det melder Apply Leirvik.

Nivå 1 og 2 vil bli bygget av Kværner og KBR som en integrert del av Utilit -modulen, og utrustet av Apply. Boligkvarteret skal bygges i 6 blokker og settes sammen av Apply på Kværners verksted på Stord. Ingeniørarbeidene begynner umiddelbart med levering i andre kvartal 2018, i et samarbeide mellom Apply Leirvik (Stord, Norge) og søsterbedriftene Apply Emtunga (Sverige) og Aluminium Offshore (Singapore). Kontraktens verdi er estimert til cirka 2 milliarder kroner.

- Det er en ære for oss at K2JV og Statoil har valgt Apply som leverandør av Johan Sverdrup boligkvarteret. Vi er stolte over å få være en del av Johan Sverdrup felt utbyggingen, vi er stolte over å ha blitt tildelt vår historisk største kontrakt (med god margin) og vi er stolte over at kunden verdsetter fordelene med et aluminiumsprodukt. Vi går til oppgaven med ærbødighet, sier leder for Apply Leirvik Lars Solberg.

Apply LQ and HD er for tiden engasjert I levering av boligkvarter til Hebronfeltet i Canada, til Martin Linge, Ivar Aasen og Gina Krog feltene på norsk sokkel, til Oseberg C LQ utvidelsen og til prosjekter på engelsk sokkel, i det Kaspiske hav og i Mexico-gulfen.

Apply LQ & HD er en ledende leverandør av bolig kvarter, helikopter dekk og aluminiums produkter til det internasjonale olje og gass markedet. Gruppen har en årlig omsetning på cirka 2 milliarder kroner. 500 ansatte har sitt virke i Norge, i Sverige og i Singapore.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078