23948sdkhjf

NLI Nyland varsler avvikling av virksomheten

46 ansatte mister jobben i det tidligere Pusnes Mekaniske Verksted utenfor Arendal.
Årsaken er et fallende marked og lav aktivitet over tid, skriver NLI Nyland i en pressemelding.

- Det er en beklagelig, men nødvendig beslutning å varsle avvikling. Selskapet har tapt penger over tid i et utfordrende marked. Det er i dag overkapasitet i markedet og prognosene tilsier at det ikke er forsvarlig å videreføre driften, sier Gunnar Andersson, administrerende direktør i NLI Nyland.

På et allmannamøte 3. juni ble de ansatte oppdatert om den kritiske situasjonen for selskapet.

- Dette er en tung beskjed for de ansatte. Vi ønsker å legge til rette for at denne prosessen blir så skånsom som mulig. Vi ser også på mulighetene for å kunne videreføre enkelte produkter og tjenester i andre NLI enheter, der det er kundegrunnlag for dette, sier Andersson.

Sjokkbeskjed
Ifølge NRK Sørlandet kom beskjeden om nedleggelse som et sjokk for de ansatte.

– Vi trodde det ville bli en ny nedbemanning. Å få beskjeden om at de kutter alt, var et sjokk for de aller fleste her, sier hovedtillitsvalgt Arve Øie, som dog ikke vil gi opp håpet om at det fortsatt kan bli virksomhet på stedet.

NLI Nyland leverer hovedsakelig utstyr og tilbyr vedlikehold for olje- og offshoreindustrien. Den tradisjonsrike bedriften, som tidligere het Pusnes, ble grunnlagt i 1875, og på det meste har over 1000 mennesker arbeidet i produksjonslokalene på Tromøya utenfor Arendal.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109