23948sdkhjf

Tendens: Offshore-teknologi på vei mot havbruksbransjen

Stadig større havbruksfartøy gir mulighet for å ta i bruk utstyr og dekksutrustning, som tradisjonelt er blitt brukt på offshore-fartøy.
Namsos-bedriften AQS, som leverer spesialiserte servicetjenester til havbruksnæringa fikk i mars i år overlevert AQS Odin - et tidligere supply-skip. Skipet, som er oppgradert med nytt styrhus og moderne fasiliteter fra Moen Marin Service er det første fartøyet fra offshorenæringen, som er blitt tatt i bruk i havbruksnæringen.

Dette skyldes blant annet at størrelse og omfang etter hvert nærmer seg for de to bransjene, skriver kyst.no.

Startpunkt
- Jeg tror at det ennå er litt tidlige til at vi ser eksempelvis fartøy fra offshore blir brukt i havbruk, men jeg tror startpunktet for denne tendensen er nå, sier forskningssjef i Sintef fiskeri & havbruk, Arne Fredheim til Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no.

Arne Fredheim legger til at det må en justering til ved overføring til havbruk, men han påpeker at tendensen med stadig større havbruksfartøy gir mulighet for å ta i bruk utstyr og dekksutrustning, som tradisjonelt er blitt brukt på offshore-fartøy.

I AQS er man godt fornøyde med det tidligere supply-skipet:

– Vi kjøpte AQS Odin i 2012 som en generell servicebåt for havbruk, men spesielt med henblikk på avlusing med denne metoden. Vi har videreutviklet både metoden og båten, og den framstår nå som en topp moderne servicebåt, skriver AQS på sitt nettsted.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093