23948sdkhjf

Vinner pris for neste generasjons skip

Hekkutformingen X-Stern fra Ulstein ble tildelt ‘Next Generation Ship Award 2015’ på Nor-Shipping-messen sin åpningskonferanse i Lillestrøm i dag. Innovative skipsdesign er hovedkriteriet for å få denne hederen.
- Innovasjon er kjernen av det vi gjør, og vi er svært takknemlige for å få en slik påskjønnelse, kommenterer konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

– Offshoreindustrien opplever nå en nedgangstid, og olje og gass vil en gang ta slutt. Vi vet ikke hva vi kommer til å leve av 50 år fram i tiden, men vi vet at vi kommer til å levere smarte og bærekraftige løsninger for framtiden.

Tore Ulstein, visekonsernsjef og leder for området marked og innovasjon, fortsetter:

- Innovasjon er å tenke utenfor boksen, og å utfordre aksepterte ideer. Da vi lanserte X-BOW for ti år siden, var det mange som kommenterte at baugen hadde et uvanlig utseende, og mange tvilte på de forbedrede sjøegenskapene. 100 X-BOW-er senere har skepsisen snudd til aksept, og flere andre skipsdesignere har utviklet sine egne baugdesign. X-STERN er en innovasjon som er videreutviklet fra tankegangen som formet X-BOW. Denne hekkløysningen oppfører seg mye som en X-BOW, ved å beskytte arbeidsdekket, redusere bevegelsene i transitt og øke komforten om bord. Hekken har mindre volum, og dermed mindre utsatt for vind, enn baugen, så kapteinen vil gjerne komme til å plassere hekken mot været når skipet har nådd destinasjonen.

Next Generation Ship Award hedrer de mest lovende designene til skip som kommer til å arbeide på sjøen i løpet av nærmeste tiår, og blir tildelt det prosjektet som kan vise til de beste utviklingene og nytenkingene innen design. Da blir det sett på områder som energieffektivitet, innovasjon, hvor velegnet og fleksibelt det er, utnyttelse av eksisterende teknologi, sikkerhet og bærekraft.

Valgbare prosjekt er de det er skrevet kontrakt på uten at de ennå er leverte, eller at det er trolig at det kommer til å bli skrevet en byggekontrakt innen de neste ti årene. Ulstein har byggekontrakt på de to første skipene med X-STERN. Dette er offshorevindserviceskip av SX175-designet som skal bygges av Ulstein Verft for Bernhard Schulte.

Ulstein X-Stern er et designinnslag for skip som skal kunne ligge på posisjon ved hjelp av dynamisk posisjonering (DP).
X-STERN øker driftssikkerheten (operabiliteten) gjennom positiv virkning på evne til å holde posisjon og bølgerespons ved tøffe forhold. Utviklet for fartøy som er avhengige av best mulige bevegelsesegenskaper, er X-STERN en skrånende og høyere akterende med en skarp hekkform der den flate endeplate er erstattet med en spiss ende. Med X-STERN kan skipet holde seg på plass med hekken mot været.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078