23948sdkhjf

Se video: Lanserer X-Stern Extender

På åpningsdagen til offshoremessen Nor-Shipping i Lillestrøm, presenterte Ulstein Group et designelement som gjør at et relativt lite fartøy kan omdannes til et fleksibelt subseafartøy ved hjelp av en innfelt moonpool i akterskipet som kan kjøres ut ved behov.
Olje- og gasselskapene har utfordret den maritime industrien til å komme med tanker om hvordan en kan få ned kostnadene ved olje- og gassutvinning. På åpningsdagen til offshoremessen Nor-Shipping i Lillestrøm, presenterte Ulstein Group konseptet X-Stern Extender.

Dette er et designelement som gjør at et relativt lite fartøy kan omdannes til et fleksibelt subseafartøy ved hjelp av en innfelt moonpool i akterskipet som kan kjøres ut ved behov. Dette gir økt sikkerhet ved subseaarbeid, og skipene sin moderate størrelse reduserer de totale operasjonskostnadene og miljøpåvirkningene.


X-STERN er allerede en innovasjon som utvider det operasjonelle vinduet og gir kapteinen et valg om å kunne sette akterenden, i stedet for den høyere og større baugen, mot vind, bølger og strøm når skipet skal være på posisjon (DP). Den nyutvikla X-Stern Extender-løsningen kan bli brukt både ved ombygging og ved nybygg.

- Ulstein er et innovativt selskap som setter pris på de utfordringene som kommer fra olje- og gassindustrien. Vi liker å tenke utenfor boksen. Det å løse utfordringer, som det å redusere kostnadene som ligger i olje- og gassutvinning holder oss skjerpet, slik at vi kan bidra til å videreutvikle den maritime industrien, kommenterer Tore Ulstein, som er visekonsernsjef og sjef for Marked og Innovasjon i Ulstein Group.

- Vi har nå utviklet X-Stern videre, og gjort et konseptstudium der vi har sett på en X-Stern som kan kjøres ut fra resten av skroget. Dette gjør at skipet sine operasjonsområder øker. Det skjer ikke bare ved at skipet kan bruke akterenden mot været, men også ved å tilføre nye muligheter for å utføre arbeid ved at Extender, når den er kjørt ut, også inneholder en stor moonpool. Dette er viktig når det gjelder sikkerhet i subseaoperasjoner. Skipet kan sette ned subseautstyr gjennom den utstrakte moonpoolen ved å bruke kraner eller en A-ramme.

Det er gjort hydrodynamisk simulasjon (CFD) for vanlige bølgeforhold for Nordsjøen. Resultatene viser at bevegelsene i sjøen i moonpool er reduserte med 50% sammenliknet med forholdene utenfor moonpoolen, og at det ikkje kommer grønn sjø på dekk.

- Vi mener en moonpool i akterdelen av skipet er en bedre løsning enn å skulle gjøre subseaarbeid over skipssiden, noe som kan være risikabelt og som er svært avhengig av været. Selv for et subseafartøy som til vanlig har en moonpool midt i skipet, vil en få frigitt verdifullt og sentralt plassert dekksareal og skrogvolum ved at moonpoolen heller er plassert akterut.
- X-Stern Extender er tilleggsutstyr, og ikke en del av skipsstrukturen. Det er derfor ikke medregnet i skipet sin totale lengde. Dette er viktig når det gjelder å kutte kostnader. Dødvekten, drivstofforbruket og de operasjonelle kostnadene for et fungerende subseaskip vil bli redusert. Et positivt tillegg til disse operasjonelle aspektene er de sentrale egenskapene til X-Stern: Et akterdekk som er beskyttet mot været, ekstra volum og mykere bevegelser.

Se animasjon:




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.252