23948sdkhjf

TESS Møre og Rørtek inn i Helland Rør

Over halvparten av aksjene i den maritime bedriften Helland Rør i Tomrefjord skifter eier.
TESS Møre og Ålesundbedriften Rørtek overtar aksjemajoriteten i Helland Rør. Aksjeovertakelsen i Helland Rør skjer ved at TESS Møre kjøper 41 prosent og Rørtek kjøper 10 prosent. Det melder TESS.

Helland Rør ble etablert i 2004 og har 30 ansatte og er primært beskjeftiget med alle slags rørentrepriser på nybygg i verftsmarkedet. I tillegg leverer selskapet komplette brannslukkingssystemer i det landbaserte markedet. Helland Rør omsatte i 2014 for 18,1 millioner kroner og gjorde opp regnskapet med et plussresultat på i overkant av en million kroner.

Første overtakelse i 2013
TESS Møre overtok aksjemajoriteten i Rørtek i Ålesund i 2013 (51 prosent). Hensikten var å kunne tilby markedet en unik kombinasjon av TESS-ekspertise på slangeløsninger og Rørteks tilsvarende ekspertise på industrielle og maritime rørentrepriser. De gode erfaringene fra de senere års tette samarbeid med Rørtek har gitt TESS Møre støtet til å utvide engasjementet innen rør. Det skriver Tess

- Vårt samarbeid med Rørtek har gitt oss et utvidet tjenestespekter som har svart til forventningene. Vårt kommende samarbeid med Helland Rør vil styrke dette tjenestespekteret ytterligere. Helland Rør står i utsikt for et roligere marked i verftsbransjen. Sammen med TESS og Rørtek vil selskapet stå enda sterkere rustet til neste oppgangstid, sier daglig leder Øyvind Brox i TESS Møre, og legger til at Helland Rørs robuste stilling gir grunnlag for videre ekspansjon sammen med de nye deleierne.

Til stede i to fylker
TESS Møre har kontorer i Ålesund og er et regionselskap i helnorske TESS. Omsetningen i 2014 endte på 273 millioner kroner. TESS Møre eier og koordinerer 15 lokale servicesentre i fylkene Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Rørtek hadde en omsetningsvekst i 2014 på 19 prosent sammenliknet med 2013. Omsetningen endte på 39 millioner kroner.

Helland Rør har inntil nå vært eid av daglig leder Vidar S. Gjelsten, produksjonsleder John Arne Gjelsten og PCS Piping AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078