23948sdkhjf

Scana Industrier får innside-bot

Styret ved Oslo Børs ilegger Scana Industrier et overtredelsesgebyr på 480.000 kroner for brudd på plikten å melde innsideinformasjon til markedet. Scana Industrier er uenig i avgjørelsen.
Ifølge Oslo Børs har Scana Industrier ikke offentliggjort informasjon i rett tid om manglende betaling i forbindelse salget av Leshan Scana Machinery.

Det overtakende selskapet Leshan Zhi Yuan Gao Di Mining skulle ha betalt 44,3 millioner kroner innen 30. mai 2014 som et av flere avdrag på et aksjonærlån som var gitt til Zhi Yuan i forbindelse med salget.

Betalingen ble ikke gjort ved forfall 30. mai, men etter ny avtale i september og november 2014.

Den manglende betalingen utgjorde 37 prosent av selskapets markedsverdi ved forfall. Finanstilsynets gjennomførte en kontroll av selskapets regnskaper som ble offentliggjort 27. januar 2015. Rapporten, som blant annet påpekte den manglende betalingen, påvirket selskapets aksjekurs negativt.

Børsstyret skriver at Scana Industrier i tillegg har brutt forpliktelsen til å offentliggjøre en utvidet børsmelding i forbindelse med avtale om salget av Leshan i juli 2013. I forbindelse med dette ilegges selskapet en bot på 160,000 kroner.

Scana Industrier skriver i en pressemelding at selskapet er uenig i børsens konklusjon, og vil vurdere å påklage vedtaket til børsklagenemnden.

Børsstyret fattet følgende vedtak: "For brudd på plikten til å melde innsideinformasjon til markedet etter verdipapirhandelloven § 5-2 (1), ilegges Scana Industrier ASA et overtredelsesgebyr på tre ganger årlig kursnoteringsavgift, dvs. 480 000,- kroner, jf. verdipapirhandelloven § 17-4 tredje ledd og § 15-1, jf. verdipapirforskriften § 13-1, og for overtredelse av plikten til å offentliggjøre utvidet børsmelding senest tre børsdager etter avtaleinngåelse etter løpende forpliktelser pkt. 3.4, ilegges 1 gang årlig kursnoteringsavgift, dvs. 160 000,- kroner, jf. børsforskriften § 31 og løpende forpliktelser pkt. 15.4."
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125