23948sdkhjf

Oljeprisen mer stabil etter fredagen

Prisene på oljekontrakter er ganske stabile mandag morgen, etter ha vist varierende utslag på fredagen.
Prisene på både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er i morgentimene om lag 90 cent høyere pr fat enn vad de var da Oslo Børs stengte fredag.

Dette var blant annet som følge av ytterligere reduksjon i tallet på aktive borerigger i USA. Antallet er nå det laveste siden september 2010, det indikerer Bloomberg News.

Baker Hughes meldte fredag at antall aktive oljerigger den seneste uken falt med 11 til 668.

– Tilbudssiden er nøkkeldrivkraften i markedet for tiden. Hvis vi ikke snart får noen gode nyheter i form av betydelig lavere produksjon i USA, vil markedet kunne finne ut at det er på sin plass med en viss aktsomhet, sier Ric Spooner, sjefstrateg i CMC Markets, Sydney, til Bloomberg News.

Mohsen Ghamsari, sjef for internasjonal handel i det statlige iranske oljeselskapet Nioc, sa på lørdagen at det ikke kan ventes noen endring i Opecs produksjonsmål, når ministrene i organisasjonen møtes i juni. Ghamsari mener, i følge Bloomberg News, at tilbudsoverskuddet i markedet er på 2 millioner fat per dag, og at det ikke er sannsynlig med noen prisøkning til over 70 dollar per fat i løpet av neste år.

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er, fra fredag morgen til mandag morgen, redusert med rundt en halv dollar, slik at Brent-premien mandag morgen er på 6,12 dollar pr fat.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078