23948sdkhjf

Tesla kan bli mye billigere

Produksjonskostnadene kan halveres om noen år, det mener den svenske innkjøps- og logistikksjefen for Tesla.
Ifølge Teslas svenske innkjøps- og logistikksjef Peter Carlsson kan produksjonskostnadene for de populære elbilene halveres om noen år.

– Vi jobber direkte med underleverandører, og ikke med større systemintegratorer. Vi valgte for eksempel å henvende oss direkte til Apples underleverandører og utviklet vårt eget infotainment-system i stedet for å kopiere en ferdig løsning, sier han til avisen Ny Teknik.

Målet til Tesla er å slå to flyer i én smekk – at sikre unike løsninger som ingen andre har, samtidig redusere kostnadene, og det dramatisk.

Ifølge den svenske teknologinettstedet har Tesla et mål om å halvere sine produksjonskostnader for kommende modeller – blant annet med billigere materialvalg og kostnadskutt på mellom 30 og 40 prosent i batteriproduksjonen.

Batteriene utgjør en stor del av kostnaden i elbilproduksjon, og får å få til kostnadsreduksjonene har selskapet satt i gang byggingen av et milliardanlegg de kaller Giga Factory. Byggingen foregår nå i delstaten Nevada i USA, og er et samarbeid mellom Tesla og Panasonic.

I dag foregår produksjon av batterier i en verdikjede som er spredt over hele verden. Det betyr at mange parter er involvert og at mye transport av komponentene er nødvendig. Ved å kutte ut all transport og samle alt på ett sted, mener Tesla og Panasonic at de kan redusere kostnadene i flere ledd, slik at totalprisen på batteriene blir redusert med over 30 prosent.

Tesla skal bruke fabrikken til både å produsere batterier for de nye batterisystemene sine til hjemmebruk og bruk i næringslivet, samt til bilene sine.

Her i Norge har Teslas Model S ligget på salgstoppen, mye grunnet avgiftsfritaket som sørger for at bilen er forholdsvis rimelig sammenlignet med bensin-sedaner i luksusklassen.

Men i andre lands markeder er elbilen mindre konkurransedyktig, og ifølge Ny Teknik må Tesla prise seg lavere for å få opp produksjonsvolumet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.099