23948sdkhjf

Oppgang i industrien i mars

På månedsbasis, fra februar til mars 2015, var det en sterk oppgang på 3,2 prosent i norsk industri. Produksjonen i hele 1. kvartal 2015 gikk likevel ned 1,0 prosent sammenliknet med 4. kvartal 2014.
Industriproduksjonen gikk opp med 3,2 prosent fra februar til mars 2015, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. De største bidragene til økningen kom blant annet fra bygging av skip og oljeplattformer, maskinindustrien samt elektrisk utstyrsindustri. Veksten innenfor bygging av skip og oljeplattformer kan knyttes til høy aktivitet blant noen store oljeplattformprodusenter.

Nedgang i kvartalet
Likevel var det totalt sett en nedgang i industriproduksjonen på 1,0 prosent fra 4. kvartal 2014 til 1. kvartal 2015. Dette kan delvis knyttes til lavere aktivitet hos leverandører til olje- og gassektoren og gjelder næringer som bygging av skip og oljeplattformer og maskinreparasjon og -installasjon. Særskilt lav var aktiviteten i disse næringene i månedene januar og februar. Til tross for økt produksjon i mars, gir lavere ordretilgang indikasjon på at nedgangen for disse næringene vil fortsette. Ikkje-jernholdige metaller hadde òg et fall i produksjonen fra 4. kvartal 2014 til 1. kvartal 2015. Lavere produksjon kan delvis knyttes til et konkurranseutsatt eksportmarked.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062