23948sdkhjf

Milliard-kontrakt til Subsea 7

Oljeselskapet Wintershall har tildelt Subsea 7 en meget betydelig kontrakt for rørlegging og undervannskonstruksjon på Maria-feltet.
Kontrakten har en verdi på cirka 2,2 milliarder kroner (300 millioner US dollar), og inkluderer omfattende ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI) for tre rørledningssystemer som knytter Maria-utbyggingen til eksisterende infrastruktur i Norskehavet.

Subsea 7 skal også installere undervanns produksjonssystem og navlestrenger for kontroll av undervannsanleggene. Kontrakten for dette tekniske utstyret tildeltes FMC av Wintershall i oktober 2014.

Tre elementer i kontrakten
Subsea 7 vil designe og installere tre rørledningssystem som skal knytte Maria til nærliggende installasjoner. Dette omfatter den 26 kilometer lange rørledningen for brønnstrøm med kabel for elektrisk oppvarming som knytter Maria til Kristin-plattformen, den 46 kilometer lange rørledningen for vanninjeksjon fra Heidrun og den 22 kilometer lange rørledningen som skal forsyne Maria med løftegass fra Åsgard via undervannsanlegget på Tyrihans.

Subsea 7 skal også installere strukturene for undervanns produksjonssystemet (SPS) som blir levert av FMC Kongsberg Subsea. Utstyret omfatter to integrerte bunnrammer, undervannsmanifoiler og produksjonsstigerør på Kristin.

Subsea 7 skal også installere kontrollnavlestrenger mellom Maria-bunnrammene og Kristin-plattformen, levert av FMC Kongsberg Subsea.

I oktober 2014 tildelte Wintershall SPS-kontrakten og SPS-rammeavtalen til FMC Kongsberg Subsea - datterselskap av FMC Technologies. Kontraktsverdien var rundt 1,8 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109