23948sdkhjf

X-STERN - nominert til innovasjonspris

X-STERN er nominert som en av fire kandidater til ‘Next Generation Ship Award’, som hedrer nyvinninger innenfor skipsdesign. Vinneren blir annonsert på åpningskonferansen til Nor-Shipping-messen i juni.
Etter å ha vært introdusert høsten 2014, ble de to første design- og skipsbyggingskontraktene på skip med X-STERN inngått med Bernhard Schulte til det fornybare vind-energimarkedet. Skipene skal yte tjenester til offshorevindinstallasjoner driftet av Siemens. Det skriver Ulstein i en melding i forbindelse med nominasjonen.

- Leveringspresisjon var førsteprioritet for oss da vi skulle fastsette hva for et byggeverft vi skulle velge. Vi vurderte flere verft over hele verden, og Ulstein Verft ble valget vårt. De har et solid omdømme, ikke bare på å holde leveringsfrister, men også på å levere innovative skip med høy kvalitet, fortalte Matthias Müller, direktør for forretningsutvikling i Bernhard Schulte, da kontrakten ble kjent.

Den viktigste oppgave til et servicefartøy innen offshorevind er å holde seg i posisjon tett på turbinene, med minst mulig bevegelse, slik at teknikerne kan gå trygt fra skipet gjennom en hivkompensert gangvei til turbinene. Skipet kan legge seg enten med forskipet (X-BOW) eller akterskipet (X-STERN) mot været, noe som økar den tiden skipet kan utføre operasjonelt arbeid.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078