23948sdkhjf

Inngår den største arbeidsbåtkontrakten noensinne

Fitjar Mekaniske Verksted inngår avtale med Bømlo-rederiet Napier om design og bygging av en enskrogs arbeidsbåt som skal være den største selskapet har inngått innen havbruksbåter.
- Med dette prosjektet bryter vi nye grenser og innlemmer også design og bygging av enskrogs-arbeidsbåter i vår portefølje. Enskrogsbåter av denne typen får stort lasterom, meget gode sjøegenskaper og god styrke i skroget, skriver Fitjar Mekaniske Verksted i en melding.

Båten er utviklet i samarbeid mellom Heimli, FMV og Napier. Båten har blant annet diesel-elektrisk fremdriftssystem og skal leveres i april 2016

Fartøyets arbeidsområder vil være innen oppdrettsnæringen, konstruksjonsarbeid- og undervannsarbeider, ulike transportoppdrag og som støttefartøy ved marine operasjoner.

- Vi liker lokal verdiskapning og bygger også skroget hjemme i Norge. Det gir oss gevinster i forhold til leveringstid, kontroll i prosjektet og kvalitet i arbeidsutførelsen, samt fleksibilitet i byggeperioden. Dette er faktorer våre kunder setter pris på, skriver FMV, som er svært begeistret for å få bidra til at Napier as utvider flåten og satser på et nytt marked.

- Vi ser fram til å detaljere ut designet i samarbeid med et innovativt og framtidsrettet rederi, og til å levere en kvalitetsbåt med stor kapasitet, skriver FMV.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079