23948sdkhjf

Gigantsalg på Hanøytangen havarerer

Bergen Groups annonserte salg av aktiviteter og eiendommer på Hanøytangen til en verdi av 245 millioner gikk i stå i løpet av helgen.
13. april i år inngikk Bergen Group avtale om å selge den operative virksomheten på Hanøytangen til den danske virksomheten Semco Maritime. I tillegg inngikk Bergen Group avtale om å selge selskapets eiendommer på Hanøytangen til Hellik Teigen AS. Den totale transaksjonsprisen var på 245 millioner kroner.

Men i en pressemelding i dag opplyser Bergen Group at begge salgsavtalene er terminerte fordi de ikke lot seg gjennomføre i løpet av rimelig tid og innenfor opprinnelige avtalevilkår.

- Avtalene forutsatte at begge transaksjonene skulle gjennomføres senest i løpet av 30. april 2015. Transaksjonene lot seg imidlertid ikke gjennomføres innen denne fristen. Det har vært dialog mellom selgerne og kjøperne i løpet av helgen med tanke på å få gjennomført transaksjonene, opplyser Bergen Group.

Låner 250 millioner kroner
På grunn av termineringen av begge avtaler har styret i Bergen Group valgt å inngå avtale om opptak av et fulltegnet obligasjonslån på 250 millioner kroner. Obligasjonslånet forventes utbetalt i løpet av kort tid, og vil i hovedsak bli benyttet til å redusere konsernets løpende forpliktelser, inkludert syndikatlån og utestående leverandørgjeld.

- Vi synes det er svært beklagelig at vi ikke kom i mål med to parter som vi har samarbeidet med over mange år. Styret i Bergen Group har likevel funnet det nødvendig å terminere denne avtalen og deretter etablere en alternativ løsning som gir en nødvendig avklaring for konsernets finansielle situasjon innen de frister vi opplever som avgjørende for konsernet, forklarer styreleder Magnus Stangeland i Bergen Group ASA.

Eiendommer og rigg-aktivitet på Hanøytangen vil nå fortsette i Bergen Group sitt eierskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.099