23948sdkhjf

Statoil leverer underskudd

Statoils resultat for første kvartal var negativt med 35,4 milliarder kroner som følge av nedskrivninger.
– Statoils rapporterte resultater for første kvartal er betydelig påvirket av nedskrivninger. Justert driftsresultat og kontantstrøm ble påvirket av lavere priser. Vi fortsetter å levere god underliggende drift og vi oppnådde solide resultater innen markedsføring og trading. Netto kontantstrøm etter utbytte var positiv i første kvartal, sier konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre.

Justert driftsresultat for første kvartal 2015 var 22,9 milliarder kroner, sammenlignet med 46,0 milliarder kroner i første kvartal 2014. Nedgangen var hovedsakelig et resultat av det betydelige fallet i væskepriser, lavere europeiske gasspriser og økte avskrivninger og driftskostnader. Økningen i avskrivninger og driftskostnader skyldtes i hovedsak oppstart av nye felt og opptrapping av produksjon, og var også påvirket av styrking av dollaren. Justert driftsresultat etter skatt var 7,0 milliarder kroner, sammenlignet med 15,8 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Statoils driftsresultat i første kvartal 2015 var påvirket av betydelige regnskapsmessige nedskrivninger av eiendeler på 46,1 milliarder kroner. Nedskrivningene knytter seg i all hovedsak til ukonvensjonelle landbaserte eiendeler i USA. Nedskrivningene er en følge av en justering av selskapets langsiktige økonomiske planforutsetninger.

– Som en følge av usikkerheten i råvaremarkedene tar vi en mer forsiktig tilnærming. Det er viktig å opprettholde et solid grunnlag for våre beslutninger. Den underliggende kvaliteten på eiendelene og driften er uendret, sier Sætre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094