23948sdkhjf

Svake tall for industrien

Norske industriledere melder om utflating i totalt produksjonsvolum i første kvartal 2015. En hovedårsak til avdempingen er redusert aktivitet i leverandørindustrien. Anslagene for 2. kvartal tyder på en nedgang i konjunkturforløpet til industrien.
Konjunkturbarometeret for 1. kvartal 2015 viser en utflating i industriproduksjonen. Dette forklares særlig av et fall i aktivitetsnivået hos leverandører til olje- og gassektoren. Næringer som maskinindustri, bygging av skip og oljeplattformer samt maskinreparasjon og –installasjon opplever en klar nedgang i produksjonen, melder Statistisk Sentralbyrå.

Industrilederne melder samtidig om nedgang i samlet sysselsetting i 1. kvartal 2015.

Lavere ordretilgang
Den samlede ordretilgangen i industrien gikk ned i 1. kvartal. Nedgangen i ordretilgangen var spesielt tydelig innenfor bygging av skip og oljeplattformer og maskinindustrien. Det er en klar økning i tallet på industriledere som peker på svak etterspørsel og sterk konkurranse som begrensende faktorer for produksjonen.

Venter nedgang i andre kvartal 2015
Den generelle bedømmelsen av utsiktene for 2. kvartal 2015 er negative og på sitt laveste nivå siden 2. kvartal 2009. Vedtatte investeringsplaner nedjusteres, og det ventes at både sysselsetting og ordrebeholdning vil falle, skriver Statistisk Sentralbyrå.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173